Saffransscones med mandel
Få kryddor sätter en sådan distinkt smak som saffran. Här sätter den exklusiva kryddan piff på ett enkelt frukost- eller fikabröd tillsammans med mandel och gör det magiskt gott. Njut av saffranssconesen nygräddade med färskost, eller smör och marmelad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
ca 12 st
2 dl mjölk (3%)
1 förp saffran (à 1/2 g)
7 1/2 dl vetemjöl 7 1/2 dl motsvarar 450 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl rörsocker
125 g kallt smör
1 ägg
Till pensling
uppvispat ägg
1/2 dl mandelspån
1/2 dl rörsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Receptet har uppdaterats november 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1114 KJ / 266 kCal
Fett11 g
Salt0.6 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g
Kommentarer
Goda scones! Blev omtyckta av hela familjen! Skippade dock sakerna uppepå.
Karin
2023-12-05Blev brände på utsidan efter 15 min men ändå inte klara på insidan. Nya tider på receptet, beroende på ugn etc, borde skivas med i receptet.
Linn
2021-12-24Tack Linn för din kommentar! Vad tråkigt att sconesen inte blev bra. Vi har nu sett över och uppdaterat lite i receptet. Vi har provlagar med över- och undervärme men alla ugnar är olika så det är viktigt att hålla koll i ugnen. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-13Väldigt mycket salt.
Lina
2020-12-19Hej Lina! Tack för din kommentar. Vi har nu sett över och dubbelkollat med originalreceptet och har nu minskat från 1 1/2 tsk till 1/2 tsk salt. Ber om ursäkt att det var felaktigt inskrivet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21