Saffransskorpor med tranbär och vit choklad
![Saffransskorpor med tranbär och vit choklad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251196/cf_259/saffransskorpor_med_tranbar_och_vit_choklad.jpg)
Ge bort de oemotståndliga saffransskorporna med torkade tranbär, mandel och vit choklad genast, annars äter man garanterat upp dem själv. Läckert som glöggfika eller som dopp i kaffet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
![Saffransskorpor med tranbär och vit choklad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251196/cf_259/saffransskorpor_med_tranbar_och_vit_choklad.jpg)
Ingredienser
Ger ca 50 skorpor
100 g smör
1/2 g saffran
1/2 tsk salt
100 g sötmandel
100 g vit choklad
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl torkade tranbär
3 ägg
2 1/2 dl socker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.Näringsvärdet är beräknat per skorpa.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.Näringsvärdet är beräknat per skorpa.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi370 KJ / 88 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Bla Bla
Anna
2023-12-16Supergoda och enkla. Degen är lös, men ta ordentligt med mjöl när man rullar ut dem! Brukar utesluta tranbär och mandel. Istället har jag gjort med vit+mörk choklad, och idag testade jag turkisk peppar med vit choklad, suveränt gott!
Sara
2023-12-01Jag älskar att baka dessa! Gör dem utan tranbär dock och köper små knappar av vit choklad. Degen blir väldigt kletig men ett tips är att försiktig klicka degen i rader och sen lätt forma med blöta händer.
Nanna
2023-11-26