Saffransyoghurt, fikon och havrefras
![Saffransyoghurt, fikon och havrefras](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173237/cf_259/saffransyoghurt__fikon_och_havrefras.jpg)
En vacker och god juldessert med fikon och hemmagjort fras av havregryn. Den gyllene saffranskrämen görs på syrlig grekisk yoghurt, saffran och honung. Bjud i eleganta cocktailglas.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
![Saffransyoghurt, fikon och havrefras](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173237/cf_259/saffransyoghurt__fikon_och_havrefras.jpg)
Ingredienser
6 portioner
5 dl grekisk yoghurt (10 %)
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 msk flytande honung
2 färska fikon
4 småcitrus
Havrefras
2 tsk flytande honung
2 tsk rapsolja
2 tsk vatten
1 krm salt
1 krm malen ingefära
1 krm malen kardemumma
2 dl havregryn
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi946 KJ / 228 kCal
Fett11 g
Salt0.14 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g
Kommentarer