Saftig kaka med blåbär och filmjölk

En mjuk kaka med blåbär är väl ändå en av sommarens bästa smaker. En lättbakad, saftig kaka med mycket smak av blåbär ger detta recept dig. Det är enkelt att röra ihop smeten, som innehåller både filmjölk och vaniljsocker för bästa smak, innan du gräddar din kaka i ugnen.

Ingredienser
8 bitar
matfett (till formen)
ströbröd (till formen)
75 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 dl filmjölk
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
100 g färska eller frysta blåbär
1 msk pärlsocker
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi955 KJ / 228 kCal
Fett9 g
Salt0.7 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer
Har haft kakan inne i 55 minuter och den är fortfarande inte färdig, ändrade till fläkt med under värme och lät den vara inne i 10 minuter till
Julia
2025-04-15Hej Julia! Det låter lite konstigt? Använde du en form på 24 cm? Jag har bakat upp den igen. En med frysta och en med färska blåbär i två olika ugnar. Båda var klara efter 30 minuter. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-22Jag älskar den här kakan, följer receptet, sprider receptet. Äter den med vaniljglass eller vispad grädde
Pia
2025-02-25Formen bör vara mindre. Ca 20-22 cm istället
Claudine
2024-12-26