Saftig kålpudding
Ett recept på kålpudding som får det att vattnas i munnen! Saftig, krämig, och hur god som helst. Kålpuddingen görs på en smet av köttfärs och ris som gräddas mellan två lager av sirapsstekt vitkål.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
Kålpudding
1/2 dl grötris
1 gul lök
50 g smör
800 g vitkål
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
500 g blandfärs
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl mjölk (3 %)
1 ägg
3 dl kalvbuljong
Gräddsky
3/4 dl vispgrädde
2 msk färskpressad citronjuice
Till servering
kokt potatis
rårörda lingon
pressgurka
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Buljong kan bytas ut mot 3 dl vatten och 1 msk konc kalvfond.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3762 KJ / 899 kCal
Fett38 g
Salt5.21 g
Kolhydrater99 g
Protein35 g
Kommentarer
Bra receptet, men använd FOND istället för buljong, med buljong blir det smaklöst och trist. Och inte en msk fond som de tipsar om utan minst 2 dl fond om man vill ha den djupa och mustiga smaken
Martine
2023-01-29Väldigt god, väl värd besväret. Men tiden var långt över en timme. Behöver nog preppa ännu mera för att få maten snabbare på bordet.
Susanne
2022-11-15Godaste kålpuddingen! Jag brukar ha överdrivet mycket kål när jag gör rätten fånig tycker att kålen är det godaste :) Jag brukar ta mer salt och mer sirap än vad receptet anger.
Caroline
2021-03-15