Sallad med getost, hallon, krutonger och pistagevinägrett

Betyg 3.4 av 5.
126 personer har röstat
2
Sallad med getost, hallon, krutonger och pistagevinägrett

Söta hallon och amper getost är spännande smakkompisar i den här färgglada salladen. En fräsch och snygg förrättssallad perfekt som inledning till en bättre middag, varför inte med ett bärtema? Kolla in tipset!

Sallad med getost, hallon, krutonger och pistagevinägrett

Ingredienser

4 portioner

Surdegskrutonger

4   tunna skivor surdegsbröd
1 msk  olivolja

Vinägrett

2   bananschalottenlökar
1 msk  rödvinsvinäger
2 msk  vatten
1/2 dl  skalade pistagenötter
2 msk  olja
salt och svartpeppar

Sallad

1/2   kruka sallad
ca 150 g  getost
125 g  färska hallon

Till garnering

färsk körvel

För alla

Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Vill du bjuda på en middag med bärtema? Salladen passar fint som förrätt till Kryddbakad fläskkarré med picklade björnbär och råstekt pumpa och som avslutning citron-och grönpepparmarinerade jordgubbar med färskostglass.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
126 personer har röstat

Kommentarer

Hej Elenore! Ja, det blir en ganska tät röra när det är mycket lök men goda smaker :). Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-01-02

Vetisjutton, men tycker inte att vinägretten blev bra. En enda röra på kokt lök?!

Eleonore

2016-12-30

Näringsvärde per portion

Energi1813 KJ / 433 kCal
Fett25 g
Salt1.5 g
Kolhydrater35 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Surdegsmacka med krämig getost och salladslök
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tarte tatin med schalottenlök och getost
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrad morotssmörgås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålssallad med hallon och mozzarella
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga