Sallad med gryn och rostade rotfrukter
![Sallad med gryn och rostade rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Denna mättande sallad med gryn och rostade rotfrukter tillagar du på under 45 minuter. Salladens ingredienser är bland annat couscous, sötpotatis, blåbär, granatäpple och rotselleri. Rotfrukterna ska serveras varma och salladen kall eller ljummen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001
![Sallad med gryn och rostade rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl bulgur eller couscous (gärna fullkorn)
2 sötpotatis (à ca 450 g)
2 palsternackor (à ca 200 g)
2 morötter (à ca 150 g)
1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 250 g)
1 tsk salt
2 salladslökar
1 granatäpple
1 dl bär (blåbär, körsbär)
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
salt
peppar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2095 KJ / 501 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer