Sallad med kräftor, dill och krutonger

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Sallad med kräftor, dill och krutonger

Sallad med kräftor, dill och krutonger är smarrigt och romantiskt. Romansallad, kräftstjärtar och dill är delikat tillsammans. Prästost och tabasco ger pigg smak i salladen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Sallad med kräftor, dill och krutonger

Ingredienser

4 portioner
1   äggula
1 dl  riven prästost
1 msk  färskpressad citronjuice
1/2 dl  olivolja
2   stänk tabasco
ca 2 krm  salt
1 krm  peppar
1   huvud romansallad
1   burk kräftstjärtar (à 170 g)
några dillkvistar
färdiga krutonger till servering

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria krutonger.

Gör så här

Tips

Gör egna krutonger. Sätt ugnen på 175°C. Skiva 1 liten obakad "bake off"-baguette så tunt som möjligt. Lägg ut på en plåt, ringla över 1-2 msk olivolja, krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Grädda ljusbruna och knapriga i ugnen i 5-10 minuter. Receptet är för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1045 KJ / 250 kCal

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Kräftsallad i tomat- och dilldressing
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portionsomelett med kräftor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftpaj
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Prästostpaj med kräftsallad
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddosttoast med kräftstjärtar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga