Sallad med ostyoghurt och strimlad kassler

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Sallad med ostyoghurt och strimlad kassler

Pigg och mustig sallad med ostyoghurt och kassler. Smakfull ädelost mosas med kryddor, citronsaft och yoghurt. Kasslern med ypperlig sälta, tomaterna med sin sötma och den aptitlig ostyoghurten blir en modern och spännande måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Sallad med ostyoghurt och strimlad kassler

Ingredienser

4 portioner
4   ägg
100 g  ädelost
2 dl  matlagningsyoghurt
1 msk  färskpressad citronsaft
1 tsk  socker
salt och peppar
500 g  vinmarinerad kassler
10   rädisor
1   ask körsbärstomater (à ca 150 g)
150 g  spröd, blandad sallad t ex frisée eller lollorossosallad

Till servering

breadsticks (se Tips nedan) eller nybakat bröd

Gör så här

Tips

Breadsticks: Skär långa, sneda skivor av 1 baguette. Rör ihop 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk olivolja och 2 msk finhackad persilja. Pensla skivorna med blandningen, salta lätt och rosta i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter i 175°C. Tipstexten är avsedd för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Krämig kasslergratäng med ädelost och solrossallad
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler med spenat- och päronfräs och smulad ädelost
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostsoppa
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarpanna med kassler
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tre goda röror till skinksmörgåsen
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler med apelsin- och kardemummakryddad couscous
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga