Sallad med pilgrimsmusslor, Västerbottensost och äpple
![Sallad med pilgrimsmusslor, Västerbottensost och äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Här är en fräsch och lyxig sallad med pilgrimsmusslor, Västerbottensost och äpple. Salladen gör du på romansallad, sockerärter och äpple och till det en dressing på fyllig Västerbottensost och crème fraiche som du toppar med pilgrimsmusslor. Utsökt!
![Sallad med pilgrimsmusslor, Västerbottensost och äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
12 pilgrimsmusslor
1 romansalladshuvud
1 äpple
150 g sockerärtor
Dressing
1 dl riven Västerbottensost + några skivor till garnering
2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Supergott & fräscht, tog dock inte lätt Créme Fraiche utan vanlig, detta blev det inte mindre gott av...:-)
Bengt
2009-01-09