Sallad med rostad pumpa, getost och tahinidressing
Låt rostad pumpa ta plats i en sallad med svarta linser, äpplen, valnötter och syrliga granatäppelkärnor. Toppa salladen med smulad getost och ringla över en len tahinidressing smaksatt med soja, citronjuice och lönnsirap.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
Linser
2 dl torkade svarta linser
Rostad pumpa
ca 800 g pumpa (gärna butternut)
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
Tahinidressing
1 dl ljus tahini
2 msk lönnsirap
1 msk färskpressad citronjuice
1 riven vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1 dl kallt vatten
Valnötter
1 dl valnötter
2 msk honung
Sallad
200 g svart- eller grönkål
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 msk olivolja
2 röda äpplen
1 granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 1 dl frysta granatäppelkärnor)
200 g getost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En blandning av många goda smaker. Oumpan kan gärna vara i ungnen lite längre så den blir lite krispig. Tahini-dressing är så enkelt att göra och är så gott.
Inga
2022-02-07Sååå gott! Perfekt när många ska äta. Testat både butternut och delica, båda passade jättebra!
Antonia
2021-11-01Snabblagad bjudmat. Tog max 35 min att slänga ihop. Dessutom MYCKET GOTT.
Julia
2021-10-31