Sallad med tre sorters bönor och senapsdressig
Tre sorters bönor; vaxbönor, vita bönor och kidneybönor, blandas ihop med selleristjälkar och rödlök. Salladen marinerar du i utomordentligt god dressing bestående av bland annat fransk senap, dragon och solrosolja.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
Ingredienser
10 portioner
400 g vaxbönor (gröna och/eller gula)
3 selleristjälkar
1 stor rödlök
1 burk stora vita bönor (à 400 g)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
Dressing
1/2 dl olivolja
1 dl solrosolja
1/2 dl fransk senap
dragon
salt och peppar
För alla
Fri från gluten, mjölkprotein, laktos eller ägg.
Gör så här
Tips
Den här salladen kan med fördel göras dagen före. Den blir bara godare av att stå och marinera i dressingen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer