Sallad på krossad färskpotatis och ädelost 

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
4
Sallad på krossad färskpotatis och ädelost 

Färskpotatis med krispiga rädisor, knapriga nötter och sugande salt ädelost. Blanda upp potatissalladen med en påse ruccola och pimpa med en vinägrett på grön olivcrème, olivolja och vitvinsvinäger.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Sallad på krossad färskpotatis och ädelost 

Ingredienser

6 portioner
500 g  färskpotatis
1   påse rucola eller vattenkrasse (à ca 65 g)
1   knippe rädisor
3/4 dl  nötter (t ex pecan)
140 g  ädelost

Grön olivvinägrett

1   burk grön olivcrème (à 135 g)
2 msk  olivolja
1 1/2 msk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj t ex smakrik hårdost eller laktosfri salladsost i stället för ädelosten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott!

Sofia

2020-07-23

Rekommenderar varmt detta recept!

Josefin

2020-07-08

Super gott! Den gör vi igen...

Eva

2020-07-07

Näringsvärde per portion

Energi1289 KJ / 308 kCal
Fett24 g
Salt3.05 g
Kolhydrater14 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranspotatis
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lax med honungsvinägrette och primörsallad
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordnötsvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Basilika- och chiliolja
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga