Sallad på krossad färskpotatis och ädelost
Färskpotatis med krispiga rädisor, knapriga nötter och sugande salt ädelost. Blanda upp potatissalladen med en påse ruccola och pimpa med en vinägrett på grön olivcrème, olivolja och vitvinsvinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
6 portioner
500 g färskpotatis
1 påse rucola eller vattenkrasse (à ca 65 g)
1 knippe rädisor
3/4 dl nötter (t ex pecan)
140 g ädelost
Grön olivvinägrett
1 burk grön olivcrème (à 135 g)
2 msk olivolja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj t ex smakrik hårdost eller laktosfri salladsost i stället för ädelosten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1289 KJ / 308 kCal
Fett24 g
Salt3.05 g
Kolhydrater14 g
Protein8 g
Kommentarer
Väldigt gott!
Sofia
2020-07-23Rekommenderar varmt detta recept!
Josefin
2020-07-08Super gott! Den gör vi igen...
Eva
2020-07-07