Sallad på rabarber och getost
Getost och bakade rödbetor är en pålitlig smakkombo som här får ett lite otippat men sällsynt gott sällskap med rabarber. En välkomponerad sallad där den syrliga rabarbern får en lyckad matchning med getosten och en fänkålsdoftande dressing. Välj gärna olika sorters betor så blir salladen extra färgglad.
Ingredienser
4 portioner
800 g betor (röd- gul- och/eller polkabetor)
2 dl grovsalt
300 g rabarber
1/2 dl strösocker
1/2 rödlök
1/2 tsk malda fänkålsfrön
1/2 kruka kruspersilja
3 msk olivolja
2 msk lönnsirap
1 msk sherryvinäger
salt och svartpeppar
20 g rostade pinjenötter
100 g rumstempererad getost
Till servering
rågbröd
För alla
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1972 KJ / 472 kCal
Fett22 g
Salt4.62 g
Kolhydrater54 g
Protein11 g
Kommentarer
Tar längre tid i ugnen än angivet. Oväntad smakkombination men inte oäven.
Tina
2024-06-30Älskar denna! Brukar blanda i spenatblad innan servering också. Och ibland adderar jag sötpotatis.
Sara
2020-06-13