Salladswraps med räkor, syrligt ris och gräslökssås
![Salladswraps med räkor, syrligt ris och gräslökssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240766/cf_259/salladswraps_med_rakor__syrligt_ris_och_graslokssas.jpg)
Fräscht, enkelt och gott är tre av många ord som beskriver denna rätt. Krispiga salladsblad fylls med syrligt ris, räkor med chili och ingefära och äts tillsammans med en krämig yoghurtsås med gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
![Salladswraps med räkor, syrligt ris och gräslökssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240766/cf_259/salladswraps_med_rakor__syrligt_ris_och_graslokssas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl sushiris eller rundkornigt ris
1/2 dl vitvinsvinäger
1 msk strösocker
2 krm salt
580 g skalade räkor i lake
1 tsk chiliflakes
1 msk finriven ingefära
8 rädisor
2 hjärtsalladshuvuden
Gräslökssås
1 1/2 dl matyoghurt (10%)
1/2 kruka gräslök
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten och äg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1271 KJ / 303 kCal
Fett4 g
Salt3.3 g
Kolhydrater50 g
Protein16 g
Kommentarer