Salladswraps med räkor, syrligt ris och gräslökssås

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Salladswraps med räkor, syrligt ris och gräslökssås

Fräscht, enkelt och gott är tre av många ord som beskriver denna rätt. Krispiga salladsblad fylls med syrligt ris, räkor med chili och ingefära och äts tillsammans med en krämig yoghurtsås med gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Salladswraps med räkor, syrligt ris och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl  sushiris eller rundkornigt ris
1/2 dl  vitvinsvinäger
1 msk  strösocker
2 krm  salt
580 g  skalade räkor i lake
1 tsk  chiliflakes
1 msk  finriven ingefära
8   rädisor
2   hjärtsalladshuvuden

Gräslökssås

1 1/2 dl  matyoghurt (10%)
1/2   kruka gräslök
1/2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten och äg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1271 KJ / 303 kCal
Fett4 g
Salt3.3 g
Kolhydrater50 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Risbowl med räkor och rostad lökmajonnäs
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bao buns med räkor
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurscheesecake
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg- och potatishalvor med räk- och tångröra
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Enkel fisk- och skaldjurssoppa
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga