Salta kolapopcorn
Den perfekta kombinationen av sött och salt! Salta kolapopcorn är ett festligt och lite pyssligt snacks som uppskattas av såväl stora som små. Gör en extra sats karamellpopcorn och förvara i påse eller burk att plocka fram när sötsuget gör sig påmint.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 msk neutral rapsolja
1 dl popcorn (popcornmajs)
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
50 g smör
1/2 dl vispgrädde
2 krm salt
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör så här
Tips
Så lyckas du med perfekt poppade popcorn:
- Använd en vid kastrull så att alla popcorn nuddar kastrullens botten.
- Poppa på medelvärme med lock och undvik hög värme, så minimerar du risken att bränna popcornen. Skaka kastrullen då och då.
- Låt kastrullen stå kvar på värmen tills det slutar poppa.
- Använd en vid kastrull så att alla popcorn nuddar kastrullens botten.
- Poppa på medelvärme med lock och undvik hög värme, så minimerar du risken att bränna popcornen. Skaka kastrullen då och då.
- Låt kastrullen stå kvar på värmen tills det slutar poppa.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
De är fortfarande kladdiga efter en timme men antar att de torkar när jag tar ut dem från ungnen?
Catherina
2024-04-09Hela familjen gillar dessa! Lite mycket jobb för popcorn, men man kan ju spara dem 😀
Constance
2022-03-25Påminner om werther's caramel popcorn. Blev en hit bland barnen
Björn
2022-03-05