Saltgurka

Betyg 4 av 5.
51 personer har röstat
21
Saltgurka

Uppskattad västeråsgurka i ättikslag. Förgyll din vardagsmat eller förhöj dina smörgåsar med denna underbara saltgurka i ättikslag. Saltgurkan ska ligga i ättikslagen i tre veckor, men det är lätt värt att vänta på.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Saltgurka

Ingredienser

1 sats
2 kg  västeråsgurka
2 l  vatten
2 dl  grovt salt
svartvinbärsblad
dillkronor
tunna skivor av pepparrot
1 1/2 tsk  vitpepparkorn
2   bitar färsk eller torkad hel ingefära

Ättikslag

1 1/4 dl  ättiksprit (12%)
2 l  vatten
2 dl  grovt salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet har uppdaterats sept 2020.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 1 sats.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Gjort detta förut skivade i lite tjockare skivor upplevde inte som sladdriga . Underbart goda . Så gott med salt gurka.

Annette

2024-06-09

Receptet ni presenterar här är en ättiksgurka även kallad smörgåsgurka då ni använder er av ättikslag. Det är trist eftersom jag letar efter ett recept på saltgurka som är gjort på saltlag.

Karl

2024-01-07

Hur länge håller de sig efter det att dem är klara?

Peter

2023-08-26

Testa liknande recept

Inlagd gurka med pepparrot
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda rödbetor
Betyg 4.2 av 5.
109 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lenas chiligurkor
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpicklad gurka
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd med strömming och rödbetor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd gurka
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga