Saltgurka
![Saltgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_105947/cf_259/saltgurka.jpg)
Uppskattad västeråsgurka i ättikslag. Förgyll din vardagsmat eller förhöj dina smörgåsar med denna underbara saltgurka i ättikslag. Saltgurkan ska ligga i ättikslagen i tre veckor, men det är lätt värt att vänta på.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
![Saltgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_105947/cf_259/saltgurka.jpg)
Ingredienser
1 sats
2 kg västeråsgurka
2 l vatten
2 dl grovt salt
svartvinbärsblad
dillkronor
tunna skivor av pepparrot
1 1/2 tsk vitpepparkorn
2 bitar färsk eller torkad hel ingefära
Ättikslag
1 1/4 dl ättiksprit (12%)
2 l vatten
2 dl grovt salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet har uppdaterats sept 2020.
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 1 sats.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjort detta förut skivade i lite tjockare skivor upplevde inte som sladdriga . Underbart goda . Så gott med salt gurka.
Annette
2024-06-09Receptet ni presenterar här är en ättiksgurka även kallad smörgåsgurka då ni använder er av ättikslag. Det är trist eftersom jag letar efter ett recept på saltgurka som är gjort på saltlag.
Karl
2024-01-07Hur länge håller de sig efter det att dem är klara?
Peter
2023-08-26