Saltimbocca
Ett recept på klassisk saltimbocca med kalv, även kallad saltimbocca alla romana. Ordet saltimbocca betyder hoppa in i munnen och den traditionella romerska rätten består av tunna skivor kalv inlindade i prosciutto, stekta med salvia och bräserade i vitt vin.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4 portioner
4 skivor kalvinnanlår eller kalvschnitzel (à ca 150 g)
salviablad
8 skivor prosciutto
1 - 2 msk vetemjöl
3 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
3 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1784 KJ / 426 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein38 g
Kommentar
Åh så gott det verkar. Detta ska jag laga till mina barnbarn 19 o 16 år. Mvh Romana Cederved och
Romana
2024-10-08