Saltinbakade rödbetor
De saltinbakade rödbetorna blir extra smakrika. Tillagningstiden beror på hur pass nyskördade betorna är, samt givetvis också hur stora de är. Rödbetorna får precis lagom sälta av salttäcket och är ypperliga som tillbehör till fisk, kyckling och fläskkött.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 kg grovsalt
1 dl vetemjöl
2 äggvitor
1 dl vatten
500 g rödbetor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
På riktigt 1kg salt?? Som sen bara slängs? Galenskap.
Petra
2024-08-18Hej! Ni skriver att rätten är äggfri, men i receptet ingår äggvita. Hur tänker ni kring det "äggfria"?
Jeanette
2023-12-12Oh nej! Tack Jeanette för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-14