Salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschallotenlök
![Salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschallotenlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17606/cf_259/salviabakad_grissida_med_jordartskockskram_och_syrlig_bananschallotenlok.jpg)
Ett tjusigt och avancerat recept på en rejäl måltid med salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschalottenlök. Utsökt att servera till fest!
![Salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschallotenlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17606/cf_259/salviabakad_grissida_med_jordartskockskram_och_syrlig_bananschallotenlok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Grissida
800 g lättrimmat sidfläsk gärna med svålen kvar
4 skalade och halverade schalottenlökar
10 salviablad
2 lagerblad
2 kvistar timjan
1 dl rött vin
vatten
2 msk äppelcidervinäger
Till pensling
1 msk honung gärna ljunghonung som är naturligt flytande
2 msk äppelcidervinäger
Jordärtskockskräm
8 skalade jordärtskockor
8 skalade mandelpotatisar
2 skalade vitlöksklyftor
2 msk crème fraiche
salt
vitpeppar
Till servering
lingonsylt med havssalt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer