Salviagrillade kotlettracks med bacon- och granatäpplerelish
Dessa salviagrillade kotlettracks serveras med Moghrabiah, en större typ av couscous och en härligt god relish gjord på bacon och granatäpple. Det möra och saftiga köttet får ännu mer smak av att benet följer med kotletten. Dessutom styckad så att det blir ett praktiskt handtag att hålla i.
Ingredienser
4 portioner
Kotlettracks
1 msk chilipulver
1 msk ungerskt sött paprikapulver
2 tsk flingsalt
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad salvia
2 msk olivolja
4 skivor kotlettracks med ben av rapsgris
Bacon- och granatäpplerelish
1 l vatten
250 g strimlad bacon
2 1/2 dl kycklingbuljong
1 dl granatäpplesirap
1 1/2 - 2 dl rostade pinjenötter
2 - 3 dl granatäppelkärnor
1/2 tsk rostade, grovmortlade kardemummakärnor
nymald svartpeppar
salt
Vitlöks- couscous
1 msk smör
2 msk olivolja
2 - 3 hackade vitlöksklyftor
1 - 2 tsk chiliflakes
4 port kokt stor couscous (gärna Moghrabiah)
1 - 2 msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
2 dl grovhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4659 KJ / 1114 kCal
Fett77 g
Salt5.5 g
Kolhydrater59 g
Protein47 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer