Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto
![Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18230/cf_259/salviastekt_kycklingbrost_med_tomatrisotto.jpg)
En fantastisk tallrik med saftigt salviastekt kycklingbröst. Till detta serverar du en kladdig tomatrisotto där du hittar smaker från parmesan, vitt vin och soltorkade tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
![Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18230/cf_259/salviastekt_kycklingbrost_med_tomatrisotto.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Kycklingbröst
600 g kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm nymalen peppar
1/2 dl hackad, färsk salvia eller torkad salvia (1/2 dl färsk motsvarar 2 tsk torkad)
Tomatrisotto
1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
4 dl arborioris
2 dl vitt vin
100 g inlagda soltorkade tomater (100 g motsvarar ca 15 stycken)
250 g körsbärstomater
50 g smör
3 dl finriven parmesan
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rucola till servering
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera fonden, använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden, byt smör mot mjölkfritt matfett, ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2010.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Har massor av salvia och ruccola i grönsakslandet just nu och i kylen finns kyckling och körsbärstomater. Inget vitt vin, men dock lite rosévin...undrar hur risotton blir med rosévin?
Gunilla
2012-07-06