Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost
![Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_157940/cf_259/samosas_med_svamp__svartkal_och_lagrad_ost.jpg)
Frasiga filodegsknyten med fyllning av kastanjechampinjoner, rostade solroskärnor, svartkål och lagrad prästost. Indiska samosas bakas av filodeg och strösslas med vallmofrö. Jättegoda som de är eller med gräddfilsdipp.
![Samosas med svamp, svartkål och lagrad ost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_157940/cf_259/samosas_med_svamp__svartkal_och_lagrad_ost.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
Fyllning
1 dl solroskärnor
1 gul lök
250 g kastanjechampinjoner
2 msk smör
125 g skuren svartkål
salt och svartpeppar
100 g riven lagrad ost (gärna 17%)
Samosas
olja till formen
2 msk vetemjöl
1 1/2 msk vatten
6 ark filodeg (à ca 125 g)
1 msk olja
1/2 tsk blått vallmofrö
Till servering
sallad
gräddfil
För alla
Läs noggrant innehållet på filodegen. I övrigt fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri gräddfil.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri gräddfil.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer