Sandefjordsås
![Sandefjordsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240721/cf_259/sandefjordsas.jpg)
Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
![Sandefjordsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240721/cf_259/sandefjordsas.jpg)
Ingredienser
ca 3 dl
1/2 kruka dill
1/2 kruka gräslök
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
100 g rumsvarmt smör
75 g stenbitsrom
1 tsk färskpressad citronjuice
salt
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, crème fraiche och smör.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
3 dl sås räcker till ca 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett53 g
Salt2.6 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättegod sås till fisk och enkel att göra. Hade småkornig rom men tog inte hela, smakade av. Behövde inte salta såsen.
Annikka
2024-07-06Magnus / Malena Mycket smakrik sås och lätt att jonglera upp i kastrullen 😍 Min sambo blev överförtjust och tyckte den passade excellent till stekt gös
Magnus
2024-06-04Jag tog bara halva burken rom och ingen gräslök.
Lisa
2023-01-22