Sandefjordsås

Betyg 4.8 av 5.68 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Sandefjordsås

Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Sandefjordsås

Ingredienser

ca 3 dl
1/2 kruka dill
1/2 kruka gräslök
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
100 g rumsvarmt smör
75 g stenbitsrom
1 tsk färskpressad citronjuice
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.68 personer har röstat

Kommentarer

Så gott! Man skulle kunna äta den med sked i djuptallrik….

Åsa

2025-02-27

Riktigt gott, :-)

Teodor

2025-02-02

Den är lika god kall

Ia

2025-01-06

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett53 g
Salt2.6 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Romsås med röd stenbitsrom
Betyg 3.9 av 5.87 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Romröra
Betyg 2.9 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök
Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Romdipp med chips
Betyg 4.7 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Fisk med kall räk- och romsås
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Västkustsill
Betyg 4.7 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad