Sandefjordsås

Betyg 4.7 av 5.
41 personer har röstat
6
Sandefjordsås

Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Sandefjordsås

Ingredienser

ca 3 dl
1/2   kruka dill
1/2   kruka gräslök
1 dl  vispgrädde
1 dl  crème fraiche
100 g  rumsvarmt smör
75 g  stenbitsrom
1 tsk  färskpressad citronjuice
salt

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, crème fraiche och smör.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Tips

3 dl sås räcker till ca 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod sås till fisk och enkel att göra. Hade småkornig rom men tog inte hela, smakade av. Behövde inte salta såsen.

Annikka

2024-07-06

Magnus / Malena Mycket smakrik sås och lätt att jonglera upp i kastrullen 😍 Min sambo blev överförtjust och tyckte den passade excellent till stekt gös

Magnus

2024-06-04

Jag tog bara halva burken rom och ingen gräslök.

Lisa

2023-01-22

Näringsvärde per portion

Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett53 g
Salt2.6 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Romsås med röd stenbitsrom
Betyg 3.9 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Romröra
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Romdipp med chips
Betyg 4.7 av 5.
71 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gravlax på tunnbröd med färskpotatissallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga