Sardell- & olivstekt lammytterfilé
![Sardell- & olivstekt lammytterfilé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15509/cf_259/sardell-___olivstekt_lammytterfilé.jpg)
Ett spännande och läckert recept på lammytterfilé. Du gör enkelt den ofantligt goda tapenaden på sardellfiléer, oliver och vitlök. Sardell- & olivstekt lammytterfilé är helt klart en vinnande festrätt!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
![Sardell- & olivstekt lammytterfilé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15509/cf_259/sardell-___olivstekt_lammytterfilé.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl svarta urkärnade oliver
1 ask sardellfiléer (à 53 g)
1 vitlöksklyfta
1 äggula
600 g lammytterfilé
1 msk olivolja
För alla
Fri från gluten och mjölk.
Gör äggfri: uteslut äggulan.
Gör så här
Tips
Det går också att köpa färdig tapenade på burk. Mixa ev i sardellfiléer efter smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1020 KJ / 540 kCal
Kommentarer