Sardellaioli

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Sardellaioli

Denna utsökt goda sardellaioli är en kall sås, idealisk såväl till vardags- som till festrätter. Aioli betyder vitlöksolja, och vitlök och olja är två huvudingredienser, men genom att tillsätta äggula får aiolin sin härligt krämiga konsistens.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Sardellaioli

Ingredienser

6 portioner
3   äggula
1/2 msk  vitvinsvinäger
1 msk  dijonsenap
1/2 krm  nymalen svartpeppar
3 dl  rapsolja
1 - 2   vitlöksklyftor
3   sardellfiléer
1 tsk  rivet citronskal

För alla

Fri från gluten och mjölk. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lime- och chiliaioli
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rapsaioli
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Aioli
Betyg 3.3 av 5.
264 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ruccola- och fänkålsaioli
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad caesarsallad
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingburgare caesar
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga