Sardellsmör
Ett mumsigt smör med både sälta och smak. Sardellsmöret passar lika bra på grillad fisk som på kött eller på en toast med skivade, saftiga färska tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
3 dl
250 g rumstempererat smör
3/4 dl olivolja
10 sardeller
2 msk fint strimlad gräslök
Gör så här
Tips
Skär 1 citron i fyra bitar och lägg inuti en färsk kyckling. Peta i några klickar av sardellsmöret (ca 50 g) i kycklingen. Torka av kycklingen och gnid in den med lite smör. Stek den i 225°C i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 175°C och låt kycklingen steka i ytterligare 1 timme. Ös den då och då under stekningen.
Ta ut citronen ur kycklingen, skär den på mitten och använd saften, som är mycket god.
Ta ut citronen ur kycklingen, skär den på mitten och använd saften, som är mycket god.
Har du lagat receptet?
Kommentarer