Sås på gröna ärter
![Sås på gröna ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215985/cf_259/sas_pa_grona_arter.jpg)
En örtig sås med gröna ärter som bas passar fint till allt från sallad till pasta! Mynta, dill, persilja och citron sätter smak på denna gröna yoghurtsås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
![Sås på gröna ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215985/cf_259/sas_pa_grona_arter.jpg)
Ingredienser
6 portioner
250 g frysta gröna ärtor
1 riven vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 kruka dill
1 kruka mynta
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl tjock yoghurt (10%)
2 tsk salt
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi390 KJ / 93 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentar
Väldigt gott, perfekt till fisk. Snålade lite och hade bara en kruka örter.
Kristin
2020-05-26