Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter
![Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244010/cf_259/savoykal_i_ugn_med_parmesan_och_rostade_hasselnotter.jpg)
Savoykålens härliga smaker kommer verkligen fram när den bakas i ugnen tillsammans med olivolja, timjan och vinäger. Kålen serveras bäst med den härliga, vispade ricottan som smaksatts med citron samt rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
![Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244010/cf_259/savoykal_i_ugn_med_parmesan_och_rostade_hasselnotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 savoykålshuvud (à ca 1 kg)
4 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1/2 dl balsamvinäger
2 msk hackad färsk timjan
Vispad ricotta
1 förp ricottaost (à 250 g)
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Till servering
1 dl finriven parmesan
1 dl rostade och hackade hasselnötter
färsk timjan
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ricotta mot mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Vill du ha rätten lite matigare servera den gärna med bröd och eller matvete.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1833 KJ / 437 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein19 g
Kommentarer
Väldigt gott!! Kommer laga den här rätten fler gånger. Vi stekte lite kyckling till också.
Anna
2022-11-17Hittade inte savoykål utan körde på ekologisk spetskål istället. Magiskt gott!
Tin-tin
2022-11-13Låter jättegott
Ingrid
2022-11-10