Savoykål i ugn med tomat och pumpakärnor
Savoykålens milda kålsmak får verkligen chans att blomma ut, när den lagas i ugnen, tillsammans med buljong och tomatpesto. Toppa ugnskålen med krispiga pumpakärnor och smakrik parmesan vid servering.
Ingredienser
4 portioner
600 g savoykål
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
4 msk tomatpesto
salt
svartpeppar
1 dl pumpakärnor
2 dl finriven parmesan
1 kruka basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Peston och osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
För en komplett måltid, servera spaghetti eller tagliatelle till kålen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1381 KJ / 330 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein18 g
Kommentarer