Schalottenlöksflarn med getost och pinjenötter
![Schalottenlöksflarn med getost och pinjenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232804/cf_259/schalottenloksflarn_med_getost_och_pinjenotter.jpg)
Schalottenlök, getost, honung och rosmarin. Allt detta i en skön blandning fördelas på smördegsflarnet. Toppa det tunna fina lökflarnet med pinjenötter och grönkålsskott och servera gärna på en buffé.
![Schalottenlöksflarn med getost och pinjenötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232804/cf_259/schalottenloksflarn_med_getost_och_pinjenotter.jpg)
Ingredienser
4 eller 8 som bufféportion
500 g schalottenlök
2 kvistar färsk rosmarin
50 g smör
salt
svartpeppar
2 msk flytande honung
250 g färsk smördeg
180 g getost
1 dl pinjenötter
65 g babygrönkål
2 msk lagrad balsamvinäger
För alla
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3039 KJ / 726 kCal
Fett54 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein17 g
Kommentar
Supergod. Vi har ätit den som huvudrätt.
Mervi
2021-11-25