Schnitzel med ärter och mos
En saftig och god kötträtt med skinkschnitzel, gröna ärter, schalottenlök, hackad dill och krämigt potatismos. Vänd skinkskivorna i vetemjöl och stek dem i lite matfett några minuter på varje sida. Servera med det fluffiga potatismoset, ärter och citron skuren i klyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
salt och peppar
Schnitzel
1 dl vetemjöl
salt och peppar
ca 600 g skivad skinkschnitzel
3 msk smör eller margarin
250 g gröna ärtor
1 schalottenlök
1 msk hackad dill
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2197 KJ / 525 kCal
Fett12.4 g
Kolhydrater56 g
Protein41.8 g
Kommentarer