Schnitzel med kaprisdipp
Schnitzel med kaprisdipp är ett välsmakande och enkelt middagsrecept som du tillagar på under 45 minuter. Stek skinkschnitzeln så att den får en gyllenbrun och krispig yta och servera med sparrispotatis, broccoli, kaprisdipp och syrlig citronklyfta. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g sparrispotatis
250 g broccoli
Kaprisdipp
3 msk kapris
250 g kvarg
salt och peppar
Schnitzel
ca 550 g skinkschnitzel
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3068 KJ / 732 kCal
Fett26 g
Salt1.4 g
Kolhydrater71 g
Protein48 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Goda, man kan med fördel salta lite till eller smaksätta med ngt. Tog i torkade tranbär i de tre sista och då behöver man inte ngn marmelad och då blir det lite nyttigare :)) Bra tips att frysa ner det överblivna.
Carina
2015-02-01