Schnitzel med kaprisdipp

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
1
Schnitzel med kaprisdipp

Schnitzel med kaprisdipp är ett välsmakande och enkelt middagsrecept som du tillagar på under 45 minuter. Stek skinkschnitzeln så att den får en gyllenbrun och krispig yta och servera med sparrispotatis, broccoli, kaprisdipp och syrlig citronklyfta. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Schnitzel med kaprisdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g  sparrispotatis
250 g  broccoli

Kaprisdipp

3 msk  kapris
250 g  kvarg
salt och peppar

Schnitzel

ca 550 g  skinkschnitzel
1 dl  vetemjöl
1   ägg
2 dl  ströbröd
2 msk  smör eller margarin
1   citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Goda, man kan med fördel salta lite till eller smaksätta med ngt. Tog i torkade tranbär i de tre sista och då behöver man inte ngn marmelad och då blir det lite nyttigare :)) Bra tips att frysa ner det överblivna.

Carina

2015-02-01

Näringsvärde per portion

Energi3068 KJ / 732 kCal
Fett26 g
Salt1.4 g
Kolhydrater71 g
Protein48 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skinkschnitzel med ostkräm och brysselkål
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med gurksås
Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med champinjonsås
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med krämig potatissallad
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga