Semifreddo med rostad vit choklad och hallon
![Semifreddo med rostad vit choklad och hallon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_208076/cf_259/semifreddo_med_rostad_vit_choklad_och_hallon.jpg)
Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. I detta recept gör vi semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som vi smaksätter med rostad vit choklad och serverar med hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
![Semifreddo med rostad vit choklad och hallon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_208076/cf_259/semifreddo_med_rostad_vit_choklad_och_hallon.jpg)
Ingredienser
10-12 bitar
100 g vit choklad
3 stora ägg
2 krm vaniljpulver
1 1/2 dl strösocker
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
ev 2 msk mörk rom
Hallon
250 g frysta hallon
2 - 3 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Näringsvärdet är per bit beräknat på 10 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1368 KJ / 327 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g
Kommentarer
En favoritdessert.
Kajsa
2024-04-12Jätte jätte gott.
Åsa
2024-01-28Så god! Dubblade romen. Lyxig nyårsdessert 👌
Lina
2023-12-29