Semitorkade tomater

Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
7
Semitorkade tomater

Ett smart och enkelt sätt att bevara tomaterna längre är att torka dem i ugnen. Semitorkade tomater passar lika bra i vardagspastan, på frukostmackan eller i en matig sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Semitorkade tomater

Ingredienser

ca 2 dl
500 g  små tomater
3   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
1/2 msk  strösocker
2 krm  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Kan man lägga in dem i olja i en glasburk? Farmor

Eivor

2024-09-27

De går alldeles utmärkt att frysa och ta upp eftersom.

Mari

2024-08-07

Ser att det inte rekommenderas att frysa in dem. Det gjorde jag förra året, lagda i lager med bakplåtspapper mellan. Det gick utmärkt, och jag tycker de är supergoda. Brukar ha dem t.ex. i en pastarätt eller paj eller hackade i en kall sås.

Ingegerd

2024-08-04

Testa liknande recept

Gravade äggulor
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakade tomater och fänkål
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatsås på krossade tomater
Betyg 3.9 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingefärsketchup
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het tomat- och chilisås
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga