Semmelkladdkaka

Semla på nytt sätt! Här får du det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett. Inte nog med att den är underbart god, den går dessutom betydligt snabbare att baka än traditionella semlor. Mandelmjöl och kardemumma i smeten och grädde på toppen ger den rätta semmelsmaken. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Ingredienser
8-10 bitar
125 g smör
2 1/2 dl mandelmjöl (ca 100 g)
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
3 ägg
Till garnering
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad, rostad sötmandel eller mandelspån
florsocker
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2134 KJ / 511 kCal
Fett37 g
Salt0.5 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g
Kommentarer
Orginalreceptet blev en torr kaka, men när jag gjort om det till ett veganskt alternativ och kortat ner tiden i ugnen blev den supergod.
Anita
2025-03-11Ingen kladdkaka står i 20-25 min i ugnen, den fick en god smak men alldeles för torr och stabbig.
Anita
2025-02-02Smakar som semla men mycket enklare, jättegod!
Zena
2024-12-02