Semmelkladdkaka i långpanna
Om kladdkakaka är din favoritkaka, då kommer du här hitta en ny favorit. Kladdkaka med smak av semla är så god att du inte vill sluta äta. De klassiska semmelsmakerna i kladdkakan får du av mandelmjöl och kardemumma. Toppingen med vispgrädde och rostad mandel och lite sött florsocker gör semmelkladdkakan komplett.
Ingredienser
ca 30 bitar
375 g smör
3 tsk hela kardemummakärnor
7 dl mandelmjöl (7 dl motsvarar ca 300 g)
7 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
9 ägg
Till garnering
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkel att baka och ljuvligt god! Verkar vara orimligt mycket smält smör till en början men det är bara att fortsätta blanda smeten.
Jenny
2024-08-08Alldeles för sött och sliskigt. Hade nog mått bra av lite björnbär och kanske serverat med lite kesella eller liknande för att bli lite fräschare i smaken.
Henrik
2023-03-12Kan man göra den glutenfri?
Agneta
2023-02-28Hej Agneta! Ursäkta jättesent svar. Vi har inte provat göra denna glutenfri men vi kan starkt rekommendera vår glutenfria semmelrulltårta https://www.ica.se/recept/glutenfri-semmelrulltarta-726495/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20