Senaps- och apelsinbakade morötter

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Senaps- och apelsinbakade morötter

Senaps- och apelsinbakade morötter är ett fräscht och smakrikt tillbehör som passar till många maträtter eller som snacks alternativt som enklare förrätt. Ett kul recept med läckra smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Senaps- och apelsinbakade morötter

Ingredienser

4 portioner
1 kg  morötter (gärna blandade färger)
2 msk  grovkornig senap
finrivet skal av 1   apelsin
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
repad timjan

Gör så här

Tips

Korv är gott till!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Det blir mycket godare om man steker morötterna försiktigt och gör en dressing av senap, apelsinskal, olja, salt, peppar och färskpressad apelsinjuice (inte med i originalreceptet). Lägg de stekta morötterna (alt. Lättkokta) i marinaden/dressingen medan de är varma och låt ligg minst 30 min. Man kan även steka lite vitlök tillsammans med morötterna.

Erika

2016-03-12

Testa liknande recept

Senapsmajo på burk
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
High energy bars
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Akaciasallad i wok
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cruditéer med apelsin- och rosmarindip
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungsglaserade kycklingklubbor med pasta
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Apelsin- och dragondipp
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga