Senapsgriljerad ryggbiff med rödbetor och pepparrot
![Senapsgriljerad ryggbiff med rödbetor och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30870/cf_259/senapsgriljerad_ryggbiff_med_rodbetor_och_pepparrot.jpg)
En måltid som både är snabblagad och mättande finner du i denna senapsgriljerade ryggbiff med rödbetor och pepparrot. Blanda ihop din fräscha, ljuvliga rödbetssallad före du gratinerar de stekta, saftiga biffarna med senapsröra. Supergott!
![Senapsgriljerad ryggbiff med rödbetor och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30870/cf_259/senapsgriljerad_ryggbiff_med_rodbetor_och_pepparrot.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 dl svensk senap
1 msk dijonsenap
1 äggula
5 medelstora färska rödbetor
1 rött äpple
3 msk färskriven pepparrot
2 msk olja
2 tsk ättiksprit
4 ryggbiffar
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
Till servering
rostade rotfrukter
färsk bladspenat
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1553 KJ / 371 kCal
Fett0 g
Kommentar
Rödbetssalladen var härligt fräsch. Däremot hade vi kokt potatis och gräddsky till. Resterna av gratineringen och gräddskyn vispades ihop till dagen efter. Mumsigt.
Åsa
2011-03-19