Senapslövbiff med skånskt potatismos
Charmant varmrätt med smak av senap, syltlök och vitlök. Stek lövbiffen i smör för bästa smak tillsammans med purjolök, vitlök och crème fraiche med kryddorna. Det skånska senapsmoset är ett krämigt och smakfullt tillbehör!
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
500 g lövbiff
1 msk smör eller margarin
2 msk dijonsenap
2 dl lätt crème fraiche
1 dl buljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl syltlök
salt och peppar
potatismos
skånsk senap
tomater till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och potatismoset. I övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det här var verkligen gott. Full pott av alla möjliga..
Inger
2016-12-14