Senapsstekt kotlett med broccoli- och dragonkräm
Kotlett serverad med en len kräm gjord på broccoli, crème fraiche och dragon. Salladen är gjord på gröna salladsblad, krispiga pumpafrön och tunt skivad rädisa som tillför sting.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Broccoli- och dragonkräm
250 g broccoli
1 kruka dragon
2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
Sallad
125 g rädisor
1 kaskadsallad
1/2 dl pumpafrö
Kotlett
ca 500 g tunnskivad kotlett
2 tsk olja
2 msk dijonsenap
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2719 KJ / 650 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer