Senapstekt abborre med syrliga grönsaker
Du får en härlig sommarkänsla av den här fantastiska rätten. Spänstiga grönsaker blir saliga av den syrliga lagen och abborren som marineras med stingig senap och steks gyllenbrun är utan tvekan en höjdare!
Ingredienser
4 portioner
Innehåll
500 g potatis
150 g benfria abborrfiléer /port
3 dl ströbröd
100 g smör
olivolja
Grönsaker
10 st späda morötter
1 st litet blomkålshuvud
1/2 st färsk gurka
1 st röd paprika
1 st gul paprika
Syrlig lag
1 1/2 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl socker
1 tsk salt
1 st lagerblad
2 st kvistar färsk dragon
Marinad
2 msk senap
2 st hela ägg
1 st fång dill och gräslök
1 dl mjölk
1 st vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Väldigt gott och grönsakerna i lag var pricken över i:et. Lagen gick att återanvända när grönsakerna tog slut. Då kokade jag bara nya grönsaker och la i lagen.
Kristin
2021-11-05