Sesam- och vitlöksmarinerad gurka
![Sesam- och vitlöksmarinerad gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_65434/cf_259/sesam-_och_vitloksmarinerad_gurka.jpg)
En supergod och snabbmarinerad kinesisk grönsaksrätt, perfekt som tillbehör till en middag med till exempel kinesiska dumplings. Den sesam- och vitlöksmarinerade gurkan har rejält med sting i smaken och håller sig fräsch i tre-fyra dagar i kylskåp.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012
![Sesam- och vitlöksmarinerad gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_65434/cf_259/sesam-_och_vitloksmarinerad_gurka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 gurkor (à ca 350 g)
5 vitlöksklyftor
2 tsk socker
1/2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk salt
Gör så här
Tips
En snabbmarinerad grönsaksrätt. Marias mamma bankar gärna gurkan lite innan hon skär den för att den ska dra åt sig mer smak.
Har du lagat receptet?
Kommentarer