Sesamräkor

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Sesamräkor

Låt räkorna marineras i en härlig blandning av sesamolja, vitlök, chili och ingefära. För att få lite mer sting i marinaden kan du tillsätta hotsauce eller mer chili. Du kan själv välja om du vill värma räkorna i en stekpanna eller servera dem kalla.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997

Sesamräkor

Ingredienser

15 spett
45   stora, fina räkor
1 msk  sesamolja
1   finhackad vitlöksklyfta
1   liten, färsk, finhackad chilifrukt
1 tsk  malen ingefära
salt
ev lite hot sauce eller chilipeppar
5 msk  rostade sesamfrön
15   trägrillspett
1   ev lime i tunna klyftor till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ostron New Orleans style
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Koreanska grönsaker
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingspett med vitlökssmak
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingfilé med aprikosglaze
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingspett med dragonmajonnäs
Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Satay med fräsch jordnötssås
Betyg 2.8 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga