Sill med gurka och pepparrot på knäcke
![Sill med gurka och pepparrot på knäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_94331/cf_259/sill_med_gurka_och_pepparrot_pa_knacke.jpg)
Ett knaprigt tilltugg med klassisk inlagd sill på knäckebröd är fint på buffén eller innan middagen. En svensk silltapas i fin kombination med rivig pepparrot, krispig gurka och mild smetana. Med klara hårdkokta ägg går sillmackorna snabbt att göra och passar extra bra till påsk.
![Sill med gurka och pepparrot på knäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_94331/cf_259/sill_med_gurka_och_pepparrot_pa_knacke.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 hårdkokt ägg
1/4 gurka
2 msk riven färsk pepparrot
16 bitar inlagd sill
1 dl smetana
salt och svartpeppar
Till servering
knäckebröd
dill
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi934 KJ / 223 kCal
Fett0 g
Salt1.9 g
Kolhydrater12.7 g
Protein7 g
Kommentar
Toppen god! Matig sallad att ta med på utflykt. Har bytt ut smetanan till creme fraiche och man kan ta riven pepparot på tub
Margareta
2014-08-28