Sill med senapskräm och krasse
En modern variant på senapssill som passar perfekt på påsk- eller midsommarbuffén! Toppa 5-minuterssill med en kräm gjord på vispgrädde och senap tillsammans med mortlade och picklade senapsfrön. Serveras gärna med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
6 portioner
Picklade senapsfrön
1/4 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
2 msk gula senapsfrön
1 msk bruna senapsfrön
1 förp 5-minuters inläggningssill (à 430 g)
1 msk gula senapsfrön
1 dl vispgrädde
1 msk skånsk senap
1 msk dijonsenap
smörgåskrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi783 KJ / 187 kCal
Fett14 g
Salt1.1 g
Kolhydrater10 g
Protein6 g
Kommentarer
Succe på påskbuffen! Helt klart den bästa senapssillen. Och vacker uppläggning!
Ann-christin
2023-04-12Småpilligt men vi var alla överens om att det här var mycket gott och godare än vanlig senapssill på burk. Senapskornen blir knastriga, senapsgrädden len.
Roland
2023-04-09