Sillfiléer på spett med topping
![Sillfiléer på spett med topping](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_141967/cf_259/sillfiléer_pa_spett_med_topping_.jpg)
Ett modernt, nytt och snyggt sätt att servera sill på. Trä sillfiléer på spett och toppa med goda röror. Perfekta små munsbitar på brunchen eller på buffébordet. Här bjuder vi på sillspett med fyra olika röror som alla är lika goda. Servera såserna och brödcrumble vid sidan om eller dekorera spetten före servering.
![Sillfiléer på spett med topping](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_141967/cf_259/sillfiléer_pa_spett_med_topping_.jpg)
Ingredienser
30 spett
Sill
10 hela filéer 5-minuterssill
30 trägrillspett
Senap, kapris och kavring
2 dl majonnäs
2 msk skånsk senap
2 msk flytande honung
salt och svartpeppar
3 skivor kavring
3 msk smör
1 msk senapsfrön
1 dl kapris
Örtcrème
2 dl majonnäs
50 g färsk dill
50 g färsk persilja
1/2 dl flytande honung
1 msk crème fraiche
Chili, sirap och citron
1 dl sirap
1/2 dl citronsaft
2 msk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 dl olivolja
Soja, chili och sesam
2 dl majonnäs
1 tsk sesamolja
1/2 dl japansk soja
2 msk rostade svarta sesamfrön
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.Recept och bild i samarbete med Abba.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.Recept och bild i samarbete med Abba.
Gör så här
Näringsberäkningen är ett genomsnitt per spett.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi923 KJ / 228 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g
Kommentarer