Sillmacka med örtmajonnäs
Få rätter är så förknippade med sommaren som en traditionell sillmacka. Färsk potatis, matjessill och krispig rädisa och gurka tar plats på en skiva stekt rågbröd och toppas med krämig citron- och örtmajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
4 kokta kalla eller ljumna potatisar (à ca 70 g)
4 rädisor
1/4 gurka
1 dl majonnäs
1 dl blandade örter (t ex basilika och dill)
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
4 skivor rågbröd
25 g smör
1 förp matjessill hela filéer (à 570 g)
2 msk finskuren gräslök
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: väl laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2575 KJ / 615 kCal
Fett42 g
Salt5.5 g
Kolhydrater41 g
Protein18 g
Kommentarer