Sillmacka med sparris, brynt smör och citronost
![Sillmacka med sparris, brynt smör och citronost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21383/cf_259/sillmacka_med_sparris__brynt_smor_och_citronost.jpg)
Sillmacka med sparris, brynt smör och citronost. Utsökta ingredienser och ett charmant upplägg gör sillmackan till en vinnare oavsett var och när den serveras!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
![Sillmacka med sparris, brynt smör och citronost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21383/cf_259/sillmacka_med_sparris__brynt_smor_och_citronost.jpg)
Ingredienser
Citronost
Sillmacka
För alla
Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, kontrollera brödet, välj laktosfritt färskostalternativ, använd laktosfri mjölk eller vatten.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, kontrollera brödet, välj mjölkfritt färskostalternativ, ersätt mjölk med t ex Solhavre eller vatten.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2010.
Ursula Kalizewska
Nobelpriset till den som uppfann brynt smör! Sillen var lite skarp i smaken, mildrade den genom att blanda fiskbitarna med färskost, crème fraiche, citronskal, citronjuice och persilja. La allt på rostat surdegsbröd. Super i mindre format som förrätt till midsommar.
Betyg 4,4
Jonas C Wahlström
Är ingen sillfantast, men detta var gott! Lite mesigt i kryddning bara, så andra gången drog jag i västerbottenost, dijonsenap, pepparrot och hackad dill i citronosten. Bytte sill mot gravad lax och blandade potatisen med bl a hackade, inlagda rödbetor. Vilket lyft!
Betyg 3,7
Helena Sundström
Sillen var jättegod och smöret gav en underbar smak. Var svårt att ändra på något så gott i andra provlagningen, bytte bara rädisorna till kokta ägg och toppade mackan med gräslök.
Betyg 4,3
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer