Sillomelett
Här är en snabblagad, mättande och god sillomelett som är perfekt till lunch eller middag. Omeletten innehåller fräscha och krispiga ingredienser som lök, rädisor, gräslök och matjessill. Servera gärna omeletten med knäckebröd och ost.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
4 portioner
2 - 2 1/2 knipplökar
smör att steka i
6 ägg
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Fyllning
1 burk matjessillfiléer (à ca 200 g)
1/2 knippe rädisor
2 dl lätt crème fraiche
2 msk hackad gräslök
Till servering
hårt bröd
ost
För alla
Glutenfri, med rätt sorts bröd.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och stek i laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: amvänd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), stek i mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1940 KJ / 464 kCal
Kommentarer