Sillomelett

Betyg 1.9 av 5.
10 personer har röstat
0
Sillomelett

Här är en snabblagad, mättande och god sillomelett som är perfekt till lunch eller middag. Omeletten innehåller fräscha och krispiga ingredienser som lök, rädisor, gräslök och matjessill. Servera gärna omeletten med knäckebröd och ost.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Sillomelett

Ingredienser

4 portioner
2 - 2 1/2   knipplökar
smör att steka i
6   ägg
1 dl  vatten
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Fyllning

1   burk matjessillfiléer (à ca 200 g)
1/2   knippe rädisor
2 dl  lätt crème fraiche
2 msk  hackad gräslök

Till servering

hårt bröd
ost

För alla

Glutenfri, med rätt sorts bröd.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och stek i laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: amvänd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), stek i mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1940 KJ / 464 kCal

Testa liknande recept

Sillbruschetta
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lergrytebakad potatis med matjessill
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sill med örter och brynt smör
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga